New Step by Step Map For schoorsteenvegen

Wiki Article

In Nederland is schoorsteen vegen niet verplicht. Maar als je je schouw niet reinigt, is die veel vatbaarder voor schouwbranden.

Wanneer je zelf je schoorsteen gaat reinigen, moet je enkel het nodige materiaal aankopen of huren. Allow op: hierbij hoort ook het veiligheidsmateriaal wanneer je je schoorsteen by way of je dak wilt reinigen.

"Doorway een lekkage moesten we onverwachts op zoek naar een dakwerker. Uiteindelijk snel in contact gekomen achieved een aantal bedrijven en na het vergelijken van de offertes ook snel een getekend!"

Bijkomende werken: soms volstaat het niet om enkel je schoorsteen te reinigen, maar is er bv. ook een digital camera-inspectie van je schoorsteen nodig, moet er een vogelnest verwijderd worden of moet je schoorsteen misschien hersteld worden. In dat geval zal de schoorsteenveger bijkomende kosten aanrekenen.

Hierdoor komt veel afzetting los. Dit valt by using het rookkanaal naar beneden, waarna het wordt opgeveegd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks tips about verbouwen en verduurzamen in je inbox!

Dit is ook wel bekend als de Zwitserse methode. Hiervoor maak je een soort pyramide met five lagen hout, waar je vervolgens de bovenste two lagen van aansteekt fulfilled aanmaakblokjes.

Benieuwd hoe schoorsteen-onderhoud werkt of welke problemen je zelf kunt voorkomen? In deze artikelen lees je alles wat je moet weten more than je schoorsteen en de dienst Schoorsteenvegen van Univé.

De ingreep van de schoorsteenveger is dus ook een milieubewuste ingreep. Deze roetdeeltjes zijn bovendien een grote bron van schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide, dat kan leiden tot een CO-vergiftiging.

Het is aangeraden om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen om optimaal te kunnen genieten van een veilige en goed werkende verwarmingsinstallatie.

Hoewel de schoorsteen vegen niet verplicht is in Nederland, blijft het toch een verstandige keuze om je schoorsteen regelmatig te laten reinigen. Je hebt er namelijk altijd baat bij. Hieronder vind je enkele voordelen opgesomd:

Past van een verstopte schoorsteen? Wij zijn al jaren een specialist op het gebied van schoorsteenvegen in de regio. Wij leveren kwaliteit, zekerheid en een klantgerichte support. Bel ons tijdig voor het maken van een afspraak.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat achieved het gebruiken van de Internet site, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok

Doorgaans raden wij aan om zo'n one keer for each jaar uw schoorsteen te vegen. Dit kunt u laten doen, maar u kunt ook zelf aan de gang. Wij hebben more info een uitgebreid assortiment in schoorsteen veeg materialen. Kijk snel verder. Komt u er niet uit? Neem gerust contact fulfilled ons op, dan kunnen wij u adviseren.

Report this wiki page